Yazar "Çilek, Süleyman" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Calculation of Adjustment Factors for Standardizing Lactations to Mature Age and 305-Day and Estimation of Heritability and Repeatability of Standardized Milk Yield of Simmental Cattle Reared on Kazova State Farm(Scientific Technical Research Council Turkey-Tubitak, 2006) Çilek, Süleyman; Tekin, Mehmet EminAdjustment factors of lactation milk yield to mature age and 305-day were calculated and heritability and repeatability of milk yield were estimated for Simmental cows reared on Kazova State Farm. A total of 1549 lactation records of Simmental cows reared on Kazova State Farm between 1992 and 2002 were used. The factors for standardizing incomplete lactations to 305-day were estimated by taking 7 calving age groups into consideration (2, 3, 4, 5, 6-8, 9 and 10 years of age and older). The factors for standardizing to mature equivalent estimated by polynomial regression are between the 24(th) and 143(rd) month and older. The repeatability of milk yield was estimated as 0.44 +/- 0.028 using intra-class correlation. Heritability of milk yield was estimated using paternal half-sib correlation. Heritability of milk yield for all lactations was estimated as 0.24 +/- 0.08. Heritability for first lactation was estimated as 0.30 +/- 0.154.Öğe Polatlı tarım işletmesinde yetiştirilen siyah alaca sığırların laktasyon eğrisi özellikleri(2009) Keskin, İsmail; Çilek, Süleyman; İlhan, FatmaBu çalışma, Polatlı Tarım İşletmesinde yetiştirilen Siyah Alaca sığırların laktasyon eğrisi özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Laktasyon eğrisi parametreleri ile eğrinin tip ve şekillerinin belirlenmesinde Wood’un geliştirdiği Gamma fonksiyonu (Yt atbe-ct) kullanılmış, a, b ve c parametrelerinin aldıkları değerlere göre laktasyon eğrisi tipleri tanımlanmıştır. Tipik laktasyon eğrisinde parametrelerin hepsi pozitiftir. Parametrelerden herhangi birisinin negatif olması durumunda eğri tipik olmayan eğri, eğer b ve c parametrelerinin her ikisi de negatif ise eğri içbükey, b negatif fakat c pozitif ise laktasyon eğrisi azalan tip eğri olarak ifade edilmiştir. İncelenen toplam 2581 laktasyon kaydının 2049’unun (%79.39) tipik, 253’ünün (%9.80) içbükey ve 279’unun ise (%10.81) azalan tip eğri karakterinde olduğu tespit edilmiştir. Tipik olarak adlandırılan laktasyon eğrilerine ait parametreler, a (başlangıç süt verimi), b (yükselme katsayısı), c (düşüş katsayısı), S (persistensi), Tmax (günlük maksimum süt verimine ulaşma süresi), Ymax (günlük maksimum süt verimi) ve R2 (belirleme katsayısı) sırasıyla 27.50.18, 0.470.008, 0.1780.0023, 2.70.001, 812.1, 26.70.15, 68.00.50; içbükey için, a, b, c, Tmax, Ymax ve R2 sırasıyla 23.50.42, -0.370.016, -0.0620.0038, 744159, 16.50.42 ve 47.81.68; azalan tip eğri için ise, a, b, c, Tmax, S ve R2 sırasıyla 27.60.41, -0.130.007, 0.0510.0023, -567327, 2.90.05 ve 65.81.33 olarak tespit edilmiştir.