Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Özdemir, Deniz S." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Effects of ultrasound homogenisation on the activities of superoxide dismutase, glutathione peroxidase, catalase and levels of lipid peroxide in liver homogenates
    (Selçuk Ünivesitesi Veterinerlik Fakültesi, 2015) Özdemir, Deniz S.; Akalın, Pınar Peker; Başpınar, Nuri
    Amaç: Çalışmada mekanik ve ultrasound (sonikasyon) homojenizasyon tekniklerinin karaciğer süperoksit dismutaz, glutasyon peroksidaz, katalaz aktiviteleri ile lipid peroksitleri ve total protein düzeylerine etkileri araştırılmıştır. Gereç ve Yöntem: Bu amaçla taze dana karaciğeri küçük parçalara ayrılarak mekanik homojenizasyon (2 dk) ve sonikasyon (2, 4, 6, 8 ve 10 sn) grupları oluşturuldu. Süperoksit dismutaz, glutasyon peroksidaz, katalaz enzim aktiviteleri ile lipid peroksitleri ve total protein düzeyleri homojenatların süpernatantında spektrofotometrik yöntemlerle belirlendi. Bulgular: Süperoksit dismutaz, glutasyon peroksidaz, katalaz aktiviteleri ile total protein düzeylerinin, mekanik homojenizasyon gruplarında, sonikasyon grubuna göre önemli düzeyde farklı (P<0.05) olduğu tespit edildi. Sonikasyon grubu süperoksit dismutaz ve glutasyon peroksidaz aktiviteleri, mekanik homojenizasyon grubuna göre yüksek, katalaz aktiviteleri ise düşük bulundu (P<0.05). Glutasyon peroksidaz aktivitesi, 8 sn sonikasyon grubunda, 2, 4, 6 ve 10 sn’lik gruplara göre düşük (P<0.05) belirlenirken, katalaz 8 sn sonikasyon grubu diğer sonikasyon gruplarına göre en yüksek (P<0.05) aktivite düzeylerini gösterdi. Total protein düzeyleri 8 sn sonikasyon grubunda diğer gruplara göre düşük olarak gözlemlendi, istatistiksel fark ise 2, 6 ve 10 sn (P<0.05) gruplar arasında belirlendi. Lipid peroksidasyonu 8 sn grupta diğer gruplara göre yüksek seyrettiği, ancak istatistiksel farkın 2 sn (P<0.05) grup ile oluştuğu belirlendi. Öneriler: Karaciğer homojenatlarında, antioksidan enzim aktiviteleri ile lipid peroksidasyon ve total protein düzeyleri üzerine mekanik homojenizasyon ve sonikasyon tekniklerinin etkilerinin farklı olduğu, ayrıca, 8 sn sonikasyon uygulamasının, tüm parametreler için kritik bir nokta olabileceği düşünülmüştür.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effects of ultrasound homogenisation on the activities of superoxide dismutase, glutathione peroxidase, catalase and levels of lipid peroxide in liver homogenates
    (2015) Özdemir, Deniz S.; Başpınar, Nuri; Akalın, Pınar Peker
    Amaç: Çalışmada mekanik ve ultrasound (sonikasyon) homojenizasyon tekniklerinin karaciğer süperoksit dismutaz, glutasyon peroksidaz, katalaz aktiviteleri ile lipid peroksitleri ve total protein düzeylerine etkileri araştırılmıştır. Gereç ve Yöntem: Bu amaçla taze dana karaciğeri küçük parçalara ayrılarak mekanik homojenizasyon (2 dk) ve sonikasyon (2, 4, 6, 8 ve 10 sn) grupları oluşturuldu. Süperoksit dismutaz, glutasyon peroksidaz, katalaz enzim aktiviteleri ile lipid peroksitleri ve total protein düzeyleri homojenatların süpernatantında spektrofotometrik yöntemlerle belirlendi. Bulgular: Süperoksit dismutaz, glutasyon peroksidaz, katalaz aktiviteleri ile total protein düzeylerinin, mekanik homojenizasyon gruplarında, sonikasyon grubuna göre önemli düzeyde farklı (P0.05) olduğu tespit edildi. Sonikasyon grubu süperoksit dismutaz ve glutasyon peroksidaz aktiviteleri, mekanik homojenizasyon grubuna göre yüksek, katalaz aktiviteleri ise düşük bulundu (P0.05). Glutasyon peroksidaz aktivitesi, 8 sn sonikasyon grubunda, 2, 4, 6 ve 10 sn'lik gruplara göre düşük (P0.05) belirlenirken, katalaz 8 sn sonikasyon grubu diğer sonikasyon gruplarına göre en yüksek (P0.05) aktivite düzeylerini gösterdi. Total protein düzeyleri 8 sn sonikasyon grubunda diğer gruplara göre düşük olarak gözlemlendi, istatistiksel fark ise 2, 6 ve 10 sn (P0.05) gruplar arasında belirlendi. Lipid peroksidasyonu 8 sn grupta diğer gruplara göre yüksek seyrettiği, ancak istatistiksel farkın 2 sn (P0.05) grup ile oluştuğu belirlendi. Öneriler: Karaciğer homojenatlarında, antioksidan enzim aktiviteleri ile lipid peroksidasyon ve total protein düzeyleri üzerine mekanik homojenizasyon ve sonikasyon tekniklerinin etkilerinin farklı olduğu, ayrıca, 8 sn sonikasyon uygulamasının, tüm parametreler için kritik bir nokta olabileceği düşünülmüştür.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim