Yazar "Özdemir, Dilan" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Destinasyon çekicilik unsuru olarak Türkiye'de gastronomi müzeleri: Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu (Şarap Müzesi)(Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2024) Özdemir, Dilan; Akmeşe, Kadriye AlevToplumların kimliğinin ve geleneklerinin yansıtılmasında, yeme içme kültürünün sonraki nesillere ve döneme aktarılabilmesi için bir yörenin ya da bölgenin mutfak kültürü önem teşkil etmektedir. Bir yörenin gastronomisi o yörenin yeme içme alışkanlıklarını analiz edebilmek için ipucu sayılabilir. Bir mutfak kültürünün kalıcılığını ve yıllar sonrasına aktarımını kolaylaştırmak adına gastronomi müzelerinin etkin bir rol oynadığı varsayılmaktadır. Çalışmanın temel amacı; Ankara ilinde bulunan ve gastronomi müzelerinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği Müze Ve Sergi Salonu (Şarap Müzesi) 'nun Ankara ve Türkiye gastronomi turizmine olan katkısını incelemektir. Bu amaçla birlikte Türkiye'de bulunan gastronomi müzeleriyle alakalı literatür taraması yapılmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olan yarı yapılandırılmış görüşme tekniği uygulanmış olup Atatürk Orman Çiftliği Müze Ve Sergi Salonu (Şarap Müzesi) yetkilisi ve 10 müze ziyaretçisi ile görüşme yapılmıştır. Araştırmanın sonucunda müzenin gerekli tanıtımlarının yapılmadığı, iletişim çağında olunmasına rağmen müze reklamları için yalnızca müze web sitesinin kullanıldığı, dolayısıyla da ziyaretçi sayısında da tanıtımın az olmasından kaynaklı olarak ziyaretçi yoğunluğunun olmadığı kanısına varılmıştır.