Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Öztürk, Fahriye" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Broyler rasyonlarına ilave edilen farklı yağ kaynaklarının bazı serum parametreleri ve abdominal yağ asitleri bileşimi ile performans özelliklerine etkileri
    (Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006) Öztürk, Fahriye; Parlat, Sinan Sefa
    Bu deneme, etlik piliç rasyonlarına ilave edilen farklı yağ kaynaklarının bazı serum parametreleri ve abdominal yağ asitleri bileşimi ile performans özelliklerine etkilerini belirleyebilmek için yapılmıştır. Toplam 720 tane, cinsiyet ayrımı yapılmamış, bir günlük yaştaki etlik civcivlerin kullanıldığı mevcut çalışmada, ayçiçek yağı (grup I), koyun kuyruk yağı (grup II), mısır yağı (grup III), palmiye yağı (grup IV), soya yağı (grup V) ve koyun iç yağı (grup VI) içeren rasyonların; etlik piliçlerin performans özelliklerine, bazı serum parametrelerine ve abdominal yağ dokunun yağ asitleri bileşimlerine etkileri incelenmiştir. Tesadüf parselleri deneme planına göre düzenlenen çalışmada; her bir muamele grubu 6 tekerrürlü olup, her tekerrür için 20 civciv kullanılmıştır. Günlük `23 saat ışık-1 saat karanlık' aydınlatma programının uygulandığı deneme 6 hafta sürmüş; yem ve su ad-libitum sağlanmıştır. Hayvanların yem tüketimleri, canlı ağırlık kazançları ve yem dönüşüm oranları haftalık grup tartımlarıyla belirlenmiştir. Deneme sonunda, her bir muamele grubundan rastgele alınan kan örneklerinde total kolesterol, trigliserid, HDL, VLDL ve LDL analizleri Biyokimya Oto Analizörüyle yapılmış; kesilen piliçlerin karkas özellikleri ise, TS 5925 standardına göre, saptanmıştır. Deneme sonu itibariyle (0-6 haftalık periyot için), YYO bakımından grup ortalamaları arasındaki farklılıklar önemsiz; CAK ve YT içinse grup ortalamaları arasındaki farklılıklar önemli bulunmuştur (P<0.05). En yüksek CAK ve YT değerleri, sırasıyla koyun kuyruk yağı ve koyun iç yağı içeren gruplarda gerçekleşirken, en düşük değerler ise mısır yağı ve soya yağı içeren gruplarda saptanmıştır. Öte yandan, grupların HDL dışındaki kan ve karkas parametrelerine ilişkin farklılıklar önemsiz olup, en yüksek serum HDL konsantrasyonu soya yağı, koyun kuyruk yağı ve koyun iç yağı içeren gruplarda; en düşük değerler ise mısır yağı ve ayçiçek yağı içeren gruplarda gözlemlenmiştir. Etlik piliç rasyonlarına ilave edilen farklı yağ kaynakları, abdominal yağ dokunun yağ asitleri bileşiminde önemli farklılıklara yol açmıştır (P<0.05). Doymuş yağ asitlerince zengin yağ kaynakları içeren rasyonlar, etlik piliçlerin abdominal yağ dokularındaki doymuş yağ asidi içeriklerini artırırlarken, aksine doymamış yağ asitlerince zengin yağ kaynakları içeren rasyonlar ise etlik piliçlerin abdominal yağ dokularındaki doymamış yağ asidi içeriklerini artırmışlardır.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim