Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Şen, Soner" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Investigation of thermal behavior and orifice flow characteristics of aeronautic hydraulic servoproportional valve spool-sleeve structure with numerical simulations
    (Selçuk Üniversitesi, 2022 Aralık) Şen, Soner; Şimşek, Rıza Deniz
    In this study, the mechanical behavior under highest thermal conditions and flow characteristics of the hydraulic fluid of the servo-characterized proportional valve, which is one of the indispensable components of the aviation industry and used for hydraulic flow control, were investigated numerically. In the simulations, 50, 75 and 100 °C were selected as temperatures, and 0.2 mm, 0.6 mm and 1.2 mm spool stroke openings were used for hydrodynamic flow. Simulations were carried out for a pressure difference of 35 bar. As a result of the analysis, it was observed that there was no restriction in the movement of the spool-sleeve structure for a temperature of 75°C, excessive friction occurred in the spool-sleeve structure at 100°C and the movement was restricted. In addition, it can be said that hydraulic turbulences are effective in dispersing polluting particulate matter for all three spool strokes at a pressure difference of 35 bar.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Tarım ürünlerinin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi
    (Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010) Şen, Soner; Darıcı, Selçuk
    Kurutma, gıdaların uzun süre bozulmadan saklanabilmesi için en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Genel olarak kurutma, tarım ürünlerinin içerdikleri suyun (nemin) büyük bir kısmının kontrollü şartlar altında uzaklaştırılarak ürünün bozulmasını önleyecek bir düzeye indirilmesi işlemidir. Doğal ortamdaki kurutma uygulamalarında kurumanın uzun sürmesi ve ürünün çevresel etkilere açık olması besin değerlerinin azalmasına, ürünlerde kalitenin düşmesine ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle kurutma işleminin özel amaçlı yapay kurutucular ile yapılması, hem kuruma süresini kısaltmakta, hem de uzun raf ömrüne sahip daha kaliteli ve temiz ürün elde edilmesini sağlamaktadır. Bu çalışmada, kivi meyvesinin kuruma karakteristiklerini belirlemek için kurutma havasının 50, 60, 70, ve 80 °C sıcaklık, 0.5 m/s, 1.0 m/s, 1.5 m/s ve 2.0 m/s hız ve % 5, % 10 ve % 20 bağıl nem değerlerinde deneyler yapılarak kurutma havası sıcaklığı, hızı ve bağıl neminin kurumaya etkileri araştırılmıştır. Kivinin kurutulmasında, kurumayı açıklamak için kurutma havasının 0.5 m/s hız, % 10 bağıl nem, 50, 60, 70 ve 80 °C sıcaklıklarındaki deneylerden elde edilen nem oranı (MR) değerleri literatürden seçilen bazı modellere MATLAB programında uygulanmıştır. Korelasyon katsayısı (R2) ve hata karelerinin ortalamasının karekökü (RMSE) değerleri hesaplanarak ayrılabilir nem oranı hesabını en düşük hata ile veren model belirlenmiştir.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Thermodynamic analysis of a small-scale gas turbine jet engine
    (Selçuk Üniversitesi, 05.01.2021) Şen, Soner
    Gas turbine aircraft engines are the most commonly used engine type in today's aircrafts. Turbojet engine, which is one of the gas turbine engine type, is used especially in warplanes and some passenger planes with its high power generation and speed. In this study, the thermodynamic analysis of a small-scale jet engine that generates thrust with reaction from gas turbine engine is carried out with the data obtained under real operating conditions. With the analysis, exergy destructions, exergy efficiency, exergy improvement potential and relative exergy destroying rate of small-scale jet engine parts were calculated. According to the results obtained, it was seen that the greatest exergy destruction was in the combustion chamber, so at first, the exergy improvement should be done in the combustion chamber.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim