Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Can, Abdullah" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Hamur Olum Dönemi?nde Bi?çi?len Buğdaygil Hasıllarına Deği?şi?k Katkı Maddeleri? İlavesi?ni?n Silaj Kali?tesi? ve İn Vitro Kuru Madde Si?ndi?ri?lebi?li?rli?k Düzeyleri?ne Etki?si?
    (Selçuk Üniversitesi, 2004) Denek, Nihat; Tüfenk, Şahin; Can, Abdullah
    Bu çalışmada, hamur olum döneminde biçilen arpa, ekmeklik buğday, makamalık buğday ve tritikale hasıllarının katkısız, %0.5 üre, %5 melas ve %5 buğday kiması kaukulan ile hazırlanan silajlarının, silaj kalitesi ve in vitro kuru madde sindinilebilirlikleri araştırılmıştır. Ham protein parametresi açısından bitk x katki interaksiyonu tespit edilmiştir (P<0.01). Ancak ham protein değerindeki artış bütün bitkiler için %0.5 üre katkısında en yüksek bulunmuştur. Silajlann ADF içeği ba kımından kalkısız silajlar ile diğer katkılar karşılaştıldığında buğday kırması ve üre katkıları, NDF değeri bakımından ise tüm katkılar silaj NDF değerini düşürmüştür (P<0.05). pH parametresi açısından da bitk x katki interaksiyonu tespit edilmiştir (P<0.05). En yüksek in vitro kuru madde sindinmi bilkiler arasında arpa silajınclan, katkılar arasında ise melas ve buğday kirması katkılı silajlardan elde edilmiştir (P<0.05). Birim alandan elde edilen sindirilebilir kuru madde miktarları bakımından en yüksek değer tritikale silajlarından, katkılar değerlendirildiğinde ise buğday loması katkılı silajlardan elde edilmiştir.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim