Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Celik, A. S." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Some chemical properties, mineral content and amino acid composition of cowpeas (Vigna sinensis (L.) Savi)
    (WAGENINGEN ACADEMIC PUBLISHERS, 2016) Harmankaya, Mustafa; Ceyhan, E.; Celik, A. S.; Sert, H.; Kahraman, A.; Özcan, Mehmet Musa
    Chemical properties, mineral content and amino acid composition of three cowpea genotypes (Karagoz, Samandag and Sarikiz) were determined. Almost all investigated characteristics (except for potassium, sulphur, copper, proline, and sarcosine) were revealed to be statistically important. Chemical properties of cowpeas showed that protein ranged from 27.6 to 30.1%, carbohydrate 56.3-60.0%, ash 3.8-4.2%, fat 2.0-2.3% and moisture 5.9-7.2%. The amounts of potassium, phosphorus, calcium, sulphur, magnesium, iron, zinc, manganese and copper were adequate to meet macronutrient and micronutrient demand in human diets. The ratios of 22 amino acids showed that methionine, tryptophan and tyrosine amino acids were limiting components. According to the results, the cowpea genotypes were rich in the essential amino acids and chemical composition.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim