Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Cetin, Ummuhan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effects of microbial inoculation, organic and chemical fertilizer on yield and physicochemical and cookability properties of bean (Phaseolus vulgaris L.) seeds
    (UNIV PHILIPPINES LOS BANOS, 2007) Uyanoz, Refik; Akbulut, Mehmet; Cetin, Ummuhan; Gultepe, Necla
    A field experiment was carried out to study the effects of Rhizobium, Arbuscular mycorrhiza (AM) inoculation, cattle manure and chemical fertilizer on yield, 100-seed weight, total defects and nutrient accumulation of bean (Phaseolus vulgaris L.) seeds. Inoculation and organic fertilizer treatments significantly (p <= 0.05) increased yield, 100-seed weight, non-soakers and hydration coefficient in the absence of biological inoculation, cattle manure and chemical fertilizers. On one hand, AM and Rhizobium inoculum showed the highest correlation (r = 0.97) between the non-soaker percent and the total defect percent. On the other hand, the highest protein content was determined for Mycorrhiza and control treatments. Based on the results, Rhizobium and AM inoculation is a promising fertilizer because it is inexpensive, easy to handle and improves plant growth. Generally, microbial inoculation, organic and inorganic fertilizers not only increased plant growth and yield but also improved seed quality and nutritional value. The types of treatments used considerably enhanced the macro and micronutrients in the cultivar seed compared with the control.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim