Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Demir, Enver" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Atık yemeklik yağ biyodizelinin motor performans, emisyon ve yanma parametrelerine etkilerinin deneysel incelenmesi
    (Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2024) Demir, Enver; Örs, İlker
    Atık yemeklik yağların doğaya en az zararla bertaraf edilmesi pek çok ülke için önemli bir sorundur. Atık yemeklik yağların değerlendirilmesi yollarından birisi dizel yakıtı olarak kullanılmasıdır. Bu sayede hem yakıt hammadde maliyetinin azalması hem de atık yemeklik yağın çevresel etkilerinin azaltılması sağlanır. Bu çalışmada, atık yemeklik yağın yakıt olarak kullanımı transesterifikasyon yöntemi ile biyodizele dönüştürülerek sağlanmıştır. Yüksek yoğunluk ve viskozite nedeni ile sahip olduğu olumsuz termofiziksel özellikleri, enjektör püskürtme basıncının artırılması ile iyileştirilmiştir. Ayrıca motor torku olarak en iyi püskürtme avansı değeri tespit edilerek yanma karakteristikleri iyileştirilmiştir. Biyodizelin farklı püskürtme basıncı ve avansındaki motor performansı, yanma karakteristikleri ve egzoz emisyon parametreleri üzerine etkileri üç silindirli, doğal emişli direkt enjeksiyonlu bir dizel motorda incelenmiştir. Sonuç olarak, hem püskürtme basıncının hem de avansın artması tutuşma gecikmesi, yanma süresi ve maksimum basıncın elde edildiği krank açısı gibi yanma karakteristiklerini olumlu etkilemiştir. Püskürtme basıncının artması ile standart motor parametrelerinde biyodizel kullanımına göre özgül yakıt tüketimi %6,74 ve termik verim %10,14 iyileşmiştir. Bununla birlikte, egzoz emisyon verilerinde ise püskürtme avansının etkisi daha çok olmuştur. CO, HC ve duman koyuluğu emisyonlarında sırası ile %7,92, %5,79 ve %3,14 ekstra azalma belirlenmiştir. Daha iyi yanma verimi yanma sonu sıcaklığı artırdığı için NOx emisyonlarında %15,66’ya kadar bir artış gözlemlenmiştir. Elde edilen bu sonuçların sebeplerini ortaya koymak amacı ile egzoz gaz sıcaklığı, O2 emisyonu ve lambda değerleri de incelenmiştir.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effects of Quercetin in IL-6 and TNF-alpha Levels in Diabetic Rats
    (FEDERATION AMER SOC EXP BIOL, 2015) Gergerlioglu, Hasan; Demir, Enver; Alp, Muhammed; Oz, Mehmet
    [Abstract not Available]

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim