Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Duyum, Hayrettin M." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Effects of dietary inactive yeast and live yeast on performance, egg quality traits, some blood parameters and antibody production to srbc of laying hens
    (KAFKAS UNIV, VETERINER FAKULTESI DERGISI, 2015) Yalcin, Sakine; Yalcin, Suzan; Sahin, Aydin; Duyum, Hayrettin M.; Calik, Ali; Gumus, Hidir
    This study was carried out to determine the effects of dietary inactive yeast and live yeast on performance, egg quality traits, some blood parameters and antibody production to sheep red blood cell (SRBC) of laying hens during 16 weeks. A total of 96 Hyline Brown laying hens were allocated into one control group and three treatment groups each containing 24 hens. Each group had six replicate groups of 4 hens. A basal diet was supplemented with 1 g/kg inactive yeast (yeast autolysate, InteWall, Saccharomyces cerevisiae), 0.5 g/kg live yeast (InteSacc, Saccharomyces cerevisiae) and 1 g/kg inactive yeast + 0.5 g/kg live yeast in the diets of the first, second and third treatment groups, respectively. At the end of the study the results indicated that dietary treatments did not affect feed intake, interior and exterior egg quality characteristics. Dietary inactive yeast supplementation improved hen-day egg production (P=0.024) and feed conversion ratio (P=0.017) and decreased egg yolk cholesterol concentration (P=0.013). Antibody titers against SRBC and blood serum parameters were not affected by dietary treatments. The significant interaction was found in egg yolk cholesterol concentration (P=0.032) between inactive yeast and live yeast. As a result dietary inactive yeast at the level of 1 g/kg had beneficial effects in laying performance and in low cholesterol-egg production.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim