Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kaya, Duriye Gönen" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Üniversite öğrencilerinin türk mutfağına yönelik tutum ve tercihlerinin belirlenmesi *
    (2012) Aktaş, Nazan; Cebirbay, Muhammed Ali; Kaya, Duriye Gönen
    Bu araştırmada, üniversite öğrencilerinin Türk Mutfağına yönelik tutum ve tercihlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Betimsel nitelikte tarama yöntemi kullanılarak yürütülen araştırma, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesine devam eden rastgele örnekleme yöntemi ile belirlenen 280 öğrenci üzerinde yürütülmüştür. Anket formunda, öğrencilerin demografik özellikleri, Türk ve yabancı mutfaklara özgü yiyecek ve içecekleri tercih etme durumları ve Türk mutfağına yönelik tutumlarını belirlemeye yönelik sorulara yer verilmiştir. Verilerin değerlendirilmesinde SPSS istatistik paket programı kullanılarak aritmetik ortalama ( x ), standart hata (SE), frekans (n) ve yüzde (%) gibi betimsel istatistikler hesaplanmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre, öğrencilerinin Türk Mutfağı?na özgü yiyeceklerden kebabı en yüksek oranda (%84,6) tercih ettikleri saptanmıştır. Öğrencilerin, Türk mutfağına ilişkin tutumları arasında en yüksek tutum puanın (4.640.042) “yöresel farklılıkların bulunduğu bir mutfaktır” ifadesinden alındığı belirlenmiştir. Araştırmada öğrencilerin Türk Mutfağının, “enerji ve besin öğesi içeriği açısından zengin olması”, "düşük maliyetli ve sağlıklı yemeklerin yer alması” ve “bazı tatlıların yağlı ve şerbetli olması” konusundaki tutum ifadelerinden alınan puanların yetersiz olduğu şeklinde bir sonuca ulaşılmıştır.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim