Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kaya, K." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Use of modified wheat bran for the removal of chromium(VI) from aqueous solutions
    (ELSEVIER SCI LTD, 2014) Kaya, K.; Pehlivan, E.; Schmidt, C.; Bahadir, M.
    Novel adsorbents, wheat bran (WB) and modified wheat bran (M-WB) with tartaric acid were developed and Cr(VI) adsorption was investigated by changing various parameters. The adsorption increased with contact time and become optimum at 180 min for WB and 200 min for M-WB. When the pH of the solution phase increased, some of toxic Cr(VI) reduced into less toxic Cr(III) on the WB surface. The maximum removal of Cr(VI) from the solution having an initial Cr(VI) concentration of 200 mg L-1 was obtained at pH 2.0 as 51.0% and 90.0% for WB and M-WB, respectively. Isotherm data of Cr(VI) adsorption on WB and M-WB was described by the Freundlich adsorption model. The adsorption capacity of 4.53 mg of Cr(VI)/g for WB and 5.28 mg of Cr(VI)/g for M-WB was obtained at pH 2 and 2.2 respectively. (C) 2014 Elsevier Ltd. All rights reserved.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim