Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Koyuncu M." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Use of durum wheat clear flour in vital gluten and bioethanol production
    (Academic Press, 2018) Sayaslan A.; Koyuncu M.; Türker S.; Irklı Y.; Serin A.; Orhan F.G.
    During milling of durum wheat (Triticum durum) into semolina used for pasta processing, certain amount of clear flour (5–15%) with low economic value is obtained. This study aimed at determining the suitability of durum clear flours for vital gluten and bioethanol productions. The durum clear flours were wet-processed into vital gluten by three wet-milling methods, namely dough-washing, dough-water dispersion and flour-water dispersion. Vital glutens with acceptable purities (71.0–82.1% protein, Nx5.7, dm), yields (9.8–14.3%, dm) and recoveries (48.7–76.8%) were achieved by the dough-water and flour-water dispersion methods. However, vital gluten by the dough-washing method could not be isolated satisfactorily. The dough mixing and breadmaking qualities of vital glutens from the clear flours were found comparable to the commercial vital gluten. The carbohydrate-rich remnants of the clear flours upon isolation of glutens were subjected to enzymatic hydrolysis and yeast fermentation, leading to ethanol yields and conversion efficiencies of 32.2–33.5% (g/g, based on clear flour solids) and 80.5–87.6%, respectively. In conclusion, except for the dough-washing method, vital gluten and bioethanol with acceptable purities, yields, recoveries and qualities can be produced by the dough-water and flour-water dispersion methods. © 2018 Elsevier Ltd

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim