Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Talpur, Muhammad Younis" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Impact of Frying on Key Fatty Acid Ratios of Canola Oil
    (Wıley, 2012) Talpur, Muhammad Younis; Sherazi, Syed Tufail Hussain; Mahesar, Sarfaraz Ahmed; Naz, Saba; Kara, Hüseyin
    The study was carried out to investigate the changes in saturated (SFA), monoene (MUFA), trans (TFA), and polyunsaturated (PUFA) fatty acids and the key fatty acid ratios (SFA/UFA, cis PUFA/SFA, C18:2/C16:0 and C18:3/C16:0) during potato chips frying in canola oil using single bounce attenuated total reflectance FTIR (SB-ATR-FTIR) spectroscopy. The data obtained from GC-FID were used as reference. The calibration of main fat groups and their key fatty acid ratios were developed by partial least square (PLS) regression coefficients using 4000 to 650?cm-1 spectral range. FTIR PLS regression for the predicted SFA, MUFA, TFA, and PUFA were found 0.999, 0.998, 0.998, and 0.999, respectively, whereas for SFA/UFA, cis PUFA/SFA, C18:2/C16:0 and C18:3/C16:0 the regression coefficients were 0.991, 0.997, 0.996, and 0.994, respectively. We conclude that FTIR-PLS could be used for rapid and accurate assessment of changes in the main fat groups and their key fatty acid ratios ratio during the frying process.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim