Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yaman, Hilmi" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Inhibitory effects of different decontamination agents on the levels of listeria monocytogenes in the experimentally inoculated raw beef samples in the laboratory conditions
    (KAFKAS UNIV, VETERINER FAKULTESI DERGISI, 2012) Elmali, Mehmet; Yaman, Hilmi; Tekinsen, Kemal Kaan; Oner, Suleyman; Cekin, Erhan
    This study aimed at comparing the inhibitory effects of various decontamination agents (1% lactic acid, 2% lactic acid, 2% acetic acid, 0.1% acidified sodium chloride, 0.1% sodium acetate, and 0.1% cetylpridinium chlorine) on experimentally contaminated raw beef samples with Listeria monocytogenes being a significant pathogen microorganism for public health. The highest level of bacterial inhibition was determined in the meat samples treated with 2% lactic acid while the lowest level was in the samples treated with 0.1% acidified sodium chloride. It is very important to specify that initial bacterial load of carcases, the decontamination technique applied, and the characteristics of acids used (dissociated or undissociated, pH, amount, percentage, application temperature, and different combinations) are essential parameters to be taken into account in the process of reducing microorganism on raw meat samples.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Kaz Karkası, Kloakasi, Altlığı İle Kaz, Tavuk ve Bıldırcın Yumurtalarından Campylobacter Jejuninin İzolasyon ve İdenti̇fi̇kasyonu
    (Selçuk Üniversitesi, 2004 Aralık) Elmalı, Mehmet; Yaman, Hilmi; Ulukanlı, Zeynep; Genctav, Kenan
    Kazlar, Kars ve Ardahan illerinde küçük sürüler halinde yetiştirilmektedir. Kaz eti geleneksel olarak yetiştirilen bölge insanları tarafından kış aylan süresince tüketilen önemli bir gıdadır. Bu çalışmada, 25 kaz karkasında, kozlardan allnan 42 swap omeğinde, 6 kafestoki kazlanın altlığ ve çiftliklerden toplanan 94 adet kaz. 66 adet tavuk ve 108 adet bildircin yumurtasında Campylobacter juni varlığı araştırdı Sonuç olarak, kaz, tavuk ve bidircanlardan yumurtaya vertikal bulaşma olmadığı saptandı. Kaz altlığının bir bulaşma kaynağı olarak önemli düzeyde (ortalama 2.23 MPN/g) Campylobacter jejuni içerdiği saptandı. Campylobacter jejun taze kaz karkaslanndan campylobacteriosis'e setxebiyet verebilecek ortalama 2.05 MPN/g düzeyinde izole edildi. Kaz altiğinin ve taze kaz karkaslannın insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği sonucuna varıldı.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim