Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yapar, Aydin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effect of ground tench (tinca tinca l., 1758) flesh substitution on chemical, microbiological and sensory properties of tarhana
    (Selçuk Üniversitesi, 2014) Erdem, Emine; Yapar, Aydin; Saricoban, Cemalettin
    The aim of this study was the fortification of tarhana with ground tench flesh, which is a good source of animal protein. Flour in the tarhana formulations were substituted with five different concentrations (0%, 5%, 10%, 15% and 20%) of washed ground tench flesh (GTF). Moisture, protein, ash, fat, pH value and acidity degree of the samples changed between 4.45% and 8.86%, 18.47% and 26.64%, 9.25% and 10.90%, 3.95% and 5.00%, 5.84 and 6.00, and 19.50 and 30.62, respectively. The free amino acids (FAAs) in tarhana samples were determined by a HPLC system with a fluorescence detector. The microbiological analysis of tarhana samples revealed that, the microbiological load of all tarhana samples were in the acceptable limit of the Turkish Tarhana Standard. In conclusion 15% substitution level of ground tench flesh (GTF15) was successfully applied in the production of tarhana.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim